Kajakpaddling

Följ med ut på en underbar upplevelse tillsammans med oss.

Känn lugnet på Klövsjön där du i lugn takt tar dig fram över en spegelblank sjö. Paddla kanot i den vackra naturen längs med Veman.

Kajakupplevelse – ca 3 timmar med fika

Följ med oss ut på en underbar kajaktur och upplev fjällen från vattnet som ger en helt annan vy och perspektiv på miljön omkring oss när vi paddlar. Vi stannar vid någon härlig plats och avnjuter en härlig lokalproducerad fika.

Samlingplats: Sportshopen Klövsjö
Tidsåtgång: ca 3h
Ingår: Kajak, flytväst, paddel, guide & lokalproducerat fika
Pris: 750kr/person

Kajakupplevelse – Veman

Veman är den blåglittrande pulsådern som rinner genom Vemdalen, till Vemhån och därifrån vidare mot Svegsjön. Den är också ett långt och härligt kanotäventyr.

Äventyret börjar vid Vålkojan strax efter infarten till Björnrike. Här kan ni ta er hela vägen ner till Håsjön i Vemhån, ca 6-7 timmars paddling. I varje kanot kan du paddla 1-2 personer och rekommenderas för dig med mer erfarenhet. För barnfamiljer rekommenderas paddling i Svårtåstjärn eller Klövsjön.

Veman är ett helt fritt och oreglerat vattendrag och hur turen blir beror på säsong. Tidigt på sommaren kan det strömma på rätt bra. Veman rinner nerströms och men det går även att paddla uppströms.

Du ser själv till att ni kan ta er tillbaka till bilen och där ni startade. Kanoterna hämtas upp men för persontransport behöver ni boka en taxi. Lättast är att i förväg ställa er bil vid ert slutmål och beställa en taxi tillbaka till er startpunkt för att sedan påbörja er paddlingstur.

Minsta antal: 2 personer
Tid: cirka 6-7 timmar
Samilingsplats:
vid Vålkojan strax efter infarten till Björnrike.

Övrig info: Flytväst, paddel, kajak, lokalproducerad fika, vårt egenrostade kaffe och te ingår.

Hyra kajak eller kanot

Hyr din kajak eller kanot hos oss från en timme till dygn. Paddla fram i kanot eller kajak över bäckar, tjänar, sjöar och åar. I Vemdalen finns ett flertal olika vatten där du kan anpassa turen efter förmåga och äventyrsgrad.

Tid: från 2 timmar till hela dygn
Pris: från 280 kr
Övrig info: Flytväst, paddel och kajak ingår

Hyr kajaksläpkärra

Hyr kajakvagnen inklusive kajaker och åk till den plats du själv vill.

Tid: Heldag eller längre

Pris: Från 1080 kr/kajak – minimum 4 kajaker.

Kajakpaddling

Känn lugnet ute i vattnet där du i lugn och skön takt tar dig fram. Att se land från vattnet är någonting annat och lugnet lägger sig och harmoni infinner sig.

Tips: Paddla i Klövsjön är ett spännande äventyr för hela familjen. Här är det öppet vatten och ingen risk för att gå på grund. Fina utflyktsmål i sjön är Holmen eller Notön som är perfekt för en paus med medhavd matsäck. Eller varför inte leta dina egna badstränder längs med vägen. Vill du ha en längre utmaning, ungefär en heldag, kan du paddla hela vägen till sundet och början av nästa sjö, Lännässjön.

Kajak

Paddel

Flytväst