Äventyrsvandringar

Äventyr i björnland

Sonfjället och de omgivande skogarna är ett av de viktigaste områdena för björn i Skandinavien. Följ med oss ut i nationalparken för att uppleva den vackra naturen och vandra i björnens egna marker.

Den här upplevelsen passar alla med en god grundkondition som är nyfiken på våra svenska björnar och uppleva samt lära sig mer om vår vilda natur.

Vi möts upp utanför café Trosavik i Hedeviken, för att sedan gemensamt åka ut i egna bilar mot nationalparken Sonfjället. Vi kommer att göra ett stopp på vägen innan vi besöker parken. Väl framme vid fjället ger vi oss av på en vandring för att njuta av den vilda naturen och vackra utsikten Sonfjället har att erbjuda.

Minsta antal: 2 personer
Tidsåtgång: ca 4 timmar
Pris: 1195kr/person
Vad som ingår: Guide och fika ingår. Meddela gärna eventuella allergier vid bokning.
Övrig info: Ta med kläder efter väder, skor som tål väta, en kikare och varför inte en kamera med bra zoom.

Upptäck naturens resurser!

Har du någon gång funderat på vad som är ätbart ute i naturen? Kanske du har gjort sylt, sallad eller någon medicin av det du har hittat?

Följ med oss ut i skogen vid gränsen till Sonfjällets nationalpark och lär dig mer om vår vackra vilda natur och vad den har att ge oss.

Tillsammans med en kunnig naturguide spanar vi efter spännande mossor, bär, träd och vedsvamp som går att äta eller använda i hantverk eller folkmedicin. Ofta handlar det om gammal kunskap och traditionella tillvägagångssätt som användes i många generationer som gemene man idag har glömt bort.

Vi avslutar vandringen genom att samlas och fika vid lägerelden och reflektera över det vi har sett längs vår vandring.

Vi möts upp utanför café Trosavik i Hedeviken, för att sedan gemensamt åka ut i egna bilar mot gränsen till Nationalpark Sonfjället och Styggtjärn. Väl framme vid slutet på vägen ger vi oss av på en vandring för att njuta av vilda upplevelser och vackra naturen Sonfjället har att erbjuda.

Minsta antal: 2 personer
Tidsåtgång: ca 3-4 timmar
Pris: 1095kr/person
Vad som ingår: Guide och fika ingår. Meddela gärna eventuella allergier vid bokning.
Övrig info: Ta med kläder efter väder, skor som tål väta och kamera så ni kan föreviga er härliga dag.

Äventyrsvandringar

Kläder efter väder är ett klassiskt uttryck. Lager på lager principen är ett bra tips där du kan variera kroppsvärmen genom att ta av eller sätta på flera lager. Ett värmeplagg till fikastunden är att rekommendera. En buff som skyddar ansiktet mot vind är också bra att ha.

Våra äventyrsvandringar gäller under perioden första juni-sista oktober.

Kläder efter väder och ta höjd för snabba skiftningar och skor som tål väta. 

Glöm inte kikaren till björnäventyret.

Det ingår matig fika. Meddela eventuell specialkost/allergi.

Våra aktiviteter görs på naturens villkor och det finns ingen garanti för vad vi kommer att få se/höra/uppleva.