Toppturskidåkning i
Vemdalen och Lofsdalen

Skoterburen Freeski på fjället 12-13-14/4

Ta med polarna eller din familj och häng med oss ut på himmelska fjäll. Vi tar skotrarna från Fjällorren för att ta oss till vår första topp för fina freeski-åk. Frihetskänslan kommer att bli total och adrenalinpåslaget maxat när du susar ner för backar med kritvitt puder. Vi transporterar oss till åken med hjälp av skotrar för att få till så många åk det går.

Målet med dagen är att finna de bästa vår-skidåkningstopparna.

Vi kör halvdagar 9-12 och 13-16.

Minsta antal: 2 personer, max 6 personer.
Vad som ingår: Skoter för 2 personer
Skidor, pjäxor och stavar från Salomon.
Lavinutrustning (Sändare, sond och spade).
Lunch på Fjällorren.
Pris: Från 1500kr/person
Övrig info: Ta med egen skidhjälm, goggles, extra tröja, solglasögon, solkräm och kamera så ni kan föreviga er härliga dag.

Topptur Sonfjället

Sonfjället reser sig i ensamt majestät över det omgivande landskapet. Nästan var du än befinner dig i Härjedalen så avtecknar sig den karaktäristiska silhuetten mot horisonten.

Vi parkerar våra bilar vid Nysäterns Fjällgård där vi beroende på väder och grupp skotertolkar eller tar på stighudar och börjar vår tur upp på fjället. Vi kommer ha flera alternativ och välja en bit upp beroende på väderförhållanden och gruppens nivå. Vi kommer ha fina möjligheter till underbar skidåkning under dagen och härlig fika i Sododalen.

Minsta antal: 4 pers (Minst 2 för privat guide)
Tidsåtgång: Heldag (5-6 timmar)
Pris: fr.1550kr/person
Vad ingår: Skoter, skidor, stighudar, pjäxor och stavar från Salomon. Lavinutrustning (Sändare, sond och spade). Vi bjuder på kaffe och enklare fika under turen när det passar.
Samlingsplats: 30min före utsatt tid på Vemdalen Skishop, Vemdalsskalets Torg.
Övrig info: Ta med egen skidhjälm, goggles och en extra tröja. Det kan också vara bra och ta med solglasögon, solkräm och kamera så ni kan föreviga er härliga dag.

Topptur halvdag i Vemdalen

Vi tar oss direkt upp på fjället och kommer ut snabbt till det fria och snötäckta fjällen för vår fina tur. Väl uppe på fjällryggen så tar vi första bäst åk i lössnön. Vi kommer hinna med 2-3 åk beroende på åkets längder. Turen utgår från Vemdalen.

Minsta antal: 2 personer
Tidsåtgång: 3 timmar
Vad som ingår: Skidor, stighudar, pjäxor och stavar från Salomon ingår. Lavinutrustning (Sändare, sond och spade). Fika kan köpas till.
Pris: 950kr/person
Övrig info: Ta med egen skidhjälm, goggles, extra tröja, solglasögon, solkräm och kamera.

Topptur Fjällturen Lofsdalen

Vi kommer ta oss upp på fjället med hjälp av bandvagn där vi tar en kopp varm dryck. När vi klätt oss så hudar vi på våra skidor och för egen maskin tar oss upp på fjälltoppar för härliga åk. Vi kommer välja tur anpassade efter gruppen och vi kommer kunna splittra gruppen vid behov. Kom ihåg och ta med ert go-fika som vi förtär när det passar och magen kurrar och som avslutning serveras vi en matig våffla innan hemfärd.

Fjällturen kan bokas från Järvsö och om du bor i Lofsdalen/Vemdalen.
Vi lämnar Järvsö kl 6.00 och är åter ca 18:00. På förfrågan.

Bokar du från Lofsdalen/Vemdalen så ses vi ca kl 8.00 vid Karins Skidbod i Lofsdalen By.

Minsta antal: 4 personer, max 14 personer.
Tidsåtgång: Järvsö, 12 timmar (ca.kl.6,00-18,00). Lofsdalen/Vemdalen, ca.5-6 timmar.
Vad som ingår: Skidor, stighudar, pjäxor och stavar från Salomon. Lavinutrustning (Sändare, sond och spade). Varm dryck och matig våffla ingår.
Pris: Från 1870kr/person från Lofsdalen/Vemdalen.
Övrig info: Ta med egen skidhjälm, goggles, extra tröja, solglasögon, solkräm och kamera så ni kan föreviga er härliga dag.

Toppturskidåkning

Kläder efter väder är ett klassiskt uttryck. Grundregeln är samma som vid vanlig skidåkning men tänk på att du blir extra varm när du går uppför. Lager på lager principen är ett bra tips där du kan variera kroppsvärmen genom att ta av eller sätta på flera lager. Ett värmeplagg till fikastunden är att rekommendera. En buff som skyddar ansiktet mot vind är också bra att ha.

Utrustning från Salomon ingår
(skidor, pjäxor, stavar, ryggsäck)

Ta med egen skidhjälm, goggles, extra tröja

Ta med solglasögon, solkräm och kamera